<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3462055293893099&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Skip to content
oranssi hero2_L

Verkkokauppa

Kasvun moottori joka tuottaa myyntiä 24/7.

oranssi hero2_R

Verkkokauppa on muutakin kuin teknologiaa

Verkkokauppaprojekti ei ole koodausprojekti. On verkkokaupassa toki koodiakin, mutta kyse on kaupanteosta, ei pelkästä verkkopalvelusta. Asiakkaat täytyy löytää, saada kassalle asti, maksujen tulee toteutua ja kirjanpidon tiliytyä oikein ja tilauksen edetä sujuvasti toimitukseen.

Sohova auttaa verkkokaupan kanssa sekä toimeksiantoperusteisesti että avaimet käteen -kokonaistoimituksina, mutta ennen kaikkea haluamme olla kokonaisvaltainen kumppanisi liiketoimintanne digitalisoimiseen – strategiasta jälkimyyntiin.
Summer day lake from above. by alex-inkilainen

Oikean ecommerce — alustan valinta

Markkinoilla on valtavasti erilaisia verkkokaupan malleja ja alustoja, ja verkkokauppaa suunnitellessa voi olla vaikeaa hahmottaa sopivinta ratkaisua omiin tarpeisiin. Kevyimpiä vaihtoehtoja ovat kuukausimaksuun perustuvat alustat kuten Shopify, Wix, Squarespace tai suomalainen MyCashflow. Nämä on mahdollista ottaa käyttöön itsenäisesti vähäisin teknisin taidoin ja kustannuksin, ja niin kauan kuin alustan tarjoamat valmiit templaatit ja asetukset riittävät, ne voivat olla loistava valinta esimerkiksi pienille yrityksille, jotka vasta aloittavat verkkokauppatoimintaansa.

WooCommerce on usein paras ratkaisu, kun haluat juuri omiin tarpeisiisi räätälöitävää verkkokauppaa, jota pystyy skaalaamaan hyvinkin suureksi. WooCommerce perustuu avoimeen lähdekoodiin ja se on mahdollista ottaa käyttöön perusasetuksin hyvinkin kevyesti. Räätälöinnissä ja jatkokehityksessä kannattaa kuitenkin harkita asiantuntija-apua – esimerkiksi meiltä.

Lue lisää: WooCommerce-verkkokauppa

 

city light of Helsinki from above. by julius-jansson

Kuluttajaverkkokauppa, B2C-verkkokauppa

Kuluttajaverkkokaupat myyvät tyypillisesti fyysisiä tuotteita, olivat ne sitten sukkia tai sähköautoja. Koska ostajien määrä on suuri, korostuu entisestään käyttökokemuksen (UX) merkitys: verkkokaupan on oltava nopea, helppokäyttöinen ja saavutettava – viimeisen vaatii nyt jo lakikin. Myös digitaalisen myynnin ja markkinoinnin kehittämisellä on erityisen suuri rooli B2C-kaupassa: asiakkaiden vaihtuvuus voi olla suurta, mikä vaatii jatkuvaa uusien asiakkaiden löytämistä. Tilaa brändäämiselle ja mielikuvan voimalle on enemmän.

Yritysverkkokauppa, B2B-verkkokauppa

Yritysten ja organisaatioiden väliseen myyntiin tarkoitetut verkkokaupat ovat todella monimuotoisia. Ne voivat olla laitteiden varaamiseen, koulutuslisenssien tai vaikkapa tukkutavaran myyntiin tarkoitettuja, usein laajojakin verkkokauppakokonaisuuksia. B2C-kaupassa korostuvat integraatiot ja jatkuvat asiakkuudet.

Verkkokaupan integraatiot

Verkkokauppa on usein tarpeellista ja hyödyllistä integroida niin, että tieto liikkuu järjestelmästä toiseen ilman manuaalista siirtämistä. Tyypillisiä integroinnin kohteita ovat toiminnanohjaus (ERP, asiakastietokanta (CRM) ja taloushallinnon palvelut, kuten laskutus. Integraatiot voidaan toteuttaa vapaasti kaikkien niiden järjestelmien välillä, joiden kehitystä saadaan vapaasti kontrolloida. Kolmannen osapuolen järjestelmissä integraatiomahdollisuudet riippuvat siitä, millaisia rajapintoja on valmiina tai mahdollista tilata.

Verkkokaupan toteutus

Monet verkkokaupat saadaan käyttöön nopeasti. Esimerkiksi WooCommerce on yksinkertaisimmillaan vain lisäosa WordPressiin. Kaikki riippuu kontekstista: mikä on lähtötilanne, mikä on kaupan volyymi ja niin edelleen.

Toteutus lähtee liikkeelle määrittelystä, jossa tarkistetaan projektin laajuuden määrittelyn kannalta tärkeimmät perusasiat. Tämän jälkeen täytyy kartoittaa ja koostaa tarvittava data: ennen kaikkea tuotetiedot. Tästä saatetaan päästä jo pystyttämään varsinainen verkkokauppa ja syöttämään tiedot, ellei alusta asti ole tiedossa, että käyttöliittymää halutaan räätälöidä. Integraatiot kannattaa aloittaa varhain, erityisesti jos mukana on kolmas osapuoli, jonka aikataulut eivät ole vielä tiedossa.

Toimivaa verkkokauppaa tulee jatkuvasti ylläpitää ja aktiivisesti jatkokehittää. Sohova tarjoaa kattavia palveluita digitaalisen liiketoiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen.

 

"Verkkokauppa saatiin pystyyn lyhyessä ajassa kuunnellen meidän toiveita ja pyyntöjä. Suosittelemme Sohovaa kaikille, jotka haluavat perustaa verkkokaupan ja arvostavat hyvää asiakaslähtöistä asiakaspalvelua"
Rosa Seppänen, yrittäjä, Tredonne

Toteuttamiamme verkkokauppoja

Muita palveluitamme

Yhteyshenkilöt

Ota yhteyttä, pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.
sami hautakoski
Sami Hautakoski
pulju_mikko
Mikko Pulju
Kristjan Laansalu
Kristjan Laansalu
Digitaaliset palvelut
kristjan.laansalu@sohova.fi