Napapiirin Energia ja Vesi Oy

Napapiirin Energia ja Vesi Oy (Neve) on arktisen kiertotalouden monialakonserni, jonka palveluihin kuuluvat sähkönsiirto, vesihuolto, kaukolämmön tuotanto ja sen palvelut, infran palvelut, valokuituverkon rakentaminen ja palvelut, digitaaliset palvelut ja kiertotalouden tuotteet.

Lähtökohdat

Asiakaskokemus on viime vuosina noussut Neven toiminnan kantavaksi teemaksi. Neven tavoiteena on paras mahdollinen asiakaskokemus kaikilla asiakasrajapinnoilla, joista verkkoympäristö nousee vuosi vuodelta tärkeämmäksi. Monialakonsernin palvelurepertuaari on vertaansa vailla ja sen muotoilu verkosta ostettavaan muotoon on osoitus Neven kyvystä ja tahdosta uudistua rohkeasti. Neven pitkäaikaisena markkinointiviestinnän kumppanina Sohova pääsi näyttämään kyntensä myös verkkopalveluiden konseptoijana ja teknisenä toteuttajana.

Ratkaisut

Neve.fi rakennettiin puhtaalta pöydältä konseptoinnista asti. Käyttäjälähtöinen lähestymistapa tuotti tulokseksi verkkopalvelun, josta Neven tärkeimmät asiakkaat, eli asukkaat, omakotirakentajat, taloyhtiöt ja yritykset, löytävät helposti ja nopeasti juuri heille suunnitellut ratkaisut. Neve.fissä esimerkiksi Rovaniemelle omakotiaan suunnitteleva asiakas voi laskea hinnan ja pyytää tarjouksen vesi-, sähkö- , kaukolämpö- , valokuituliittymistä sekä laajakaista-, kaapelitelevisio- ja asennuspalveluista. Mahtava palvelu rakentamista suunnittelevalle esimerkiksi budjetointia varten. 

Neve.fi ei tietysti ole pelkästään verkkokauppa vaan tärkeä viestintä- ja asiointikanava. Uutiset, häiriötiedotteet ja asiakaspalvelun erilaiset lomakkeet ovat tärkeä osa Neven viestintää ja asiakaspalvelua. Neven palveluiden käyttö ei todellakaan ole kelloon sidottua vaan asiakkaat saavat palvelua 24/7.

Konseptivaiheeseen liittyvässä teknisessä määrittelyssä verkkopalvelun alustaksi valikoitui verkkokauppa-alusta Magento Open Source sen laajan sekä suomalaisen että kansainvälisen toimittaja- ja kehittäjäverkoston, helpon laajennettavuuden ja luotettavuuden ansiosta. Koska verkkopalvelua käytetään vahvasti markkinointiin ja viestintään Magentoon asennettiin useita sisällönhallintaa helpottavia ratkaisuja.  

neve solutions 1