Forgotten Fronts

Aleksi Rikkinen ja Emil Kastehelmi havaitsivat vuonna 2017, ettei saksalaisten vuonna 1944 rakentamaa Sturmbock-puolustuslinjaa ole koskaan kartoitettu kokonaisuudessaan. Tiedossa oli linjan pääpiirteinen sijainti, mutta tarkempaa tietoa linjalle rakennettujen asemien sijainnista tai nykytilasta ei ollut. 

Paikkatiedot verkkosivulle

Projekti Sturmbockissa vuosien 2018-2020 aikana kerätty kattava paikkatieto- ja kuva-aineisto Sturmbockin sekä Eisbärin linnoituskohteista palvelee niin kohteiden suojelua kuin sotahistoriallista ja arkeologista jatkotutkimusta. Forgottenfronts.fi -sivustolla esitetty aineisto tarjoaa runsaasti aikaisemmin julkaisematonta tietoa sotahistorian harrastajille. Akateemisen kartoitustyön lisäksi projektin tavoitteena on tuoda pohjoisten alueiden sotahistoriaa helposti saavutettavassa ja kiinnostavassa muodossa uusille yleisöille.

Toteutimme sotahistorian kartoittajille Forgotten Fronts -verkkosivuston, jonne kaikki heidän keräämänsä aineistot ja paikkatiedot on kerätty. Sivusto palvelee parhaillaan kaikkia sotahistoriasta kiinnostuneita mahdollistaen kohteiden löytämisen ja tarkemman tutkimisen.