<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3462055293893099&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Skip to content
oranssi hero4_L

Saavutettavuus

Sohova testaa, korjaa ja raportoi verkkopalvelusi saavutettavuuden.

oranssi hero4_R

Internet kuuluu kaikille. Vastaamalla WCAG -saavutettavuusvaatimuksiin edistätte omalta osaltanne sitä, että verkossa olevat palvelut ovat mahdollisimman helppokäyttöisiä mahdollisimman monelle. Se on tekemisen arvoinen savotta.

Sohova tarjoaa asiantuntijapalvelua jonka avulla varmistat verkkopalvelusi saavutettavuuden. Osana saavutettavuuden testausta ja auditointia tarjoamme myös saavutettavuusselosteen laatimisen.

Saavutettavuuden testaus ja auditointi

Asiantuntijamme tarkastavat ja raportoivat verkkopalvelunne saavutettavuuden tilan. Saavutettavuusauditointi eli saavutettavuuden testaus sisältää sekä teknisen tarkastuksen että asiantuntijan manuaalisesti tekemän tarkan läpikäynnin ja analyysin. Tarjoamme myös saavutettavuusselosteen laatimisen. Yleisin ja tärkein standardi verkkosivujen ja verkkopalveluiden saavuttavuusasioissa on WCAG.

adam-niescioruk-9ChfwZzv4ys-unsplash
markus-spiske-G63__8sNskc-unsplash
james-harrison-vpOeXr5wmR4-unsplash

Design ja käyttöliittymäsuunnittelu

Asiantuntijamme suunnittelevat ja ohjeistavat yksityiskohtaisesti tarkat parannukset, joilla saavutettavuuden tila saadaan toivotulle tasolle. Tarjoamme muutenkin käyttöliittymäsuunnittelun ja ux-suunnittelun osaamista, jotta palvelun käyttökokemus kehittyy jatkuvasti entistä paremmaksi ja saavutettavuuden tila on myös subjektiivisesti arvioiden mahdollisimman hyvä.

Verkkokehitys ja ohjelmointi

Pystymme myös toteuttamaan varsinaiset parannukset verkkopalveluunne: Tämä voi siis tarkoittaa vain front end -osuutta (itse käyttöliittymä) tai täyttä full stack -toteutusta (myös varsinaiset toiminnallisuudet, backend jne.). Olemme erityisen kokeneita WordPress-kehittäjiä, ja meillä on kokemusta lukuisten WP-sivujen saavutettavuuden remonteissa erilaisissa laajuuksissa.

Usein kysyttyä saavutettavuudesta

Paljonko saavutettavuuden auditointi maksaa?

Riippuu palvelun koosta. Tyypillisesti verkkosivuston WCAG-standardin mukainen auditointi vie laajuudesta riippuen useita työpäiviä, jolloin kustannus on mitataan tuhansissa euroissa. Voimme antaa sitovan tarjouksen kun tiedämme mihin palveluun auditointi halutaan. 

Miksi saavutettavuuden testaamiseen tarvitaan asiantuntijaa?

Asiantuntijamme käyttää myös automatisoituja työkaluja apunaan, mutta iso osa työstä vaatii subjektiivista tulkintaa. Raporttimme sisältää myös konkreettiset parannusehdotukset puutteisiin, jotka usein vaativat tapauskohtaista pohdintaa. Lisäksi auditointiin osallistuu aina myös toinen asiantuntija tukevassa roolissa: tavallisesti testauksen tekee suunnittelijan ja kehittäjän työpari. 

Teettekö myös saavutettavuuspuutteiden korjauksia?

Kyllä. Tarjoamme mielellämme myös puutteiden korjaamista. Voimme antaa korjauksista kustannusarvion ennen saavutettavuuden auditointia ja sitovan tarjouksen kun auditointi (ja siis puutteiden tarkka määrittely) on tehty. 

Testaatteko muita digitaalisia palveluita kuin verkkosivuja?

Kyllä. Tarjoamme myös mm. mobiilisovellusten saavutettavuuden auditointia. 

Muita palveluitamme

Etsitkö luotettavaa kumppania verkkosivuprojektiin? 

Sohovalaisia löytyy Helsingistä ja Rovaniemeltä. Voit olla yhteydessä meihin joko soittamalla, sähköpostitse tai lomakkeen avulla.

Yhteyshenkilöt

Ota yhteyttä, pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.
sami hautakoski
Sami Hautakoski