<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3462055293893099&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Skip to content
oranssi hero4_L

Käyttöliittymäsuunnittelu ja käyttökokemus (UI & UX)

Loistava käyttökokemus ei synny itsestään.

oranssi hero3_L

Käyttöliittymäsuunnittelu palveluna

Digitaalisten palveluiden käytön pitää olla helppoa. Autamme asiakkaitamme tarjoamaan käyttäjilleen hyvän, sujuvan käyttökokemuksen käyttöliittymäsuunnittelun ja palvelumuotoilun keinoin.

Sohova tarjoaa käyttöliittymäsuunnittelua eri laajuuksissa: voimme sopia projektitoteutuksesta tai voitte ulkoistaa suunnitteluosaamisen tarpeen meille jatkuvana palveluna. Keskustelemme mielellämme juuri teille sopivasta lähestymistavasta.

Käyttäjätutkimus ja palvelumuotoilu

Kaikki lähtee käyttäjistä. Jos taustatietoa ei ole kerätty riittävästi tai halutaan muuten syventää ymmärrystä lähtötilanteesta, voi olla paikallaan toteuttaa käyttäjätutkimus tai osallistavan suunnittelun kokonaisuus. Lisäämme ja syvennämme tietoa käyttäjien tarpeista muun muassa haastatteluilla, kyselyillä ja data-analyysillä. Fasilitoimme myös osallistavia työpajoja, jotta asiakkaan oman tiimin tietämys, osaaminen ja motivaatio saadaan mukaan hankkeeseen.

danae-paparis-ds
_A7A0632
snowy mountains in the pink light. by maria-vojtovicova

Design sprint -työpaja

Design sprint on loistava tapa päästä nopeasti samalle aaltopituudelle: kyseessä on lyhyt ja intensiivinen, yhdessä suunnittelemiseen perustuva työpaja. Sen avulla päästään nopeasti konkreettisiin tuloksiin rajaamalla käsiteltävä ongelma riittävän selkeäksi ja tuomalla oikeat ihmiset samaan työtilaan 2-3 tehokkaan työpajan ajaksi. Suosittelemme tätä erityisesti projektin alkuun, tai tilanteessa, jossa jokin kriittisen tärkeä kysymys uhkaa pysäyttää kehitystyön etenemisen.

Käyttöliittymäsuunnittelu & prototyyppaus 

Kun työn eteneminen on selkeää ja työn kohde määritelty, voimme edetä suunnittelemaan yksittäisiä näkymiä ja siirtymiä niiden välillä. Lähdemme liikkeelle rautalankamalleista ja siirrymme kohti lopullisen näköisiä, interaktiivisia layoutteja ja mock up -malleja. Riittävä määrä iteraatiota käyttöliittymäsuunnittelussa voi säästää huomattavasti suuremman määrän työaikaa (ja kustannuksia) varsinaisessa toteutuksessa. 

Käytettävyystestaus 

Suunnittelemme ja toteutamme käytettävyystestauksia verkkopalveluille ja käyttöliittymille. Testaus antaa arvokasta tietoa oikeilta käyttäjiltä, validoi tehdyt suunnitelmat ja mahdollistaa korjausliikkeet ennen kuin mitään on ehditty koodata. Pystymme toteuttamaan käyttäjätestaukset oikeilla käyttäjillä jopa muutamassa viikossa. 

Ohjeistus ja dokumentaatio 

Suunnittelun tulokset kootaan yhteen ja ohjeistetaan. Dokumentaatio voi olla kevyt ohjeistus tai laaja Design system -kirjasto. Siinä esitetään ainakin suunnittelun tärkeimmät periaatteet ja visuaaliset säännöt esimerkkeineen. Pitkässä juoksussa toimiva Design system -ohjeistus luo palvelun tai tuotteen kehitykseen jatkuvuutta ja eheyttä siten, että myös myöhemmät saman palvelun ääressä työskentelevät tuottavat tuloksia, jotka ovat linjassa aiemman kanssa. 

Yhteyshenkilöt

Ota yhteyttä, pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.
pulju_mikko
Mikko Pulju
 
sami hautakoski
Sami Hautakoski
anssi kokkonen
Anssi Kokkonen
Design & Markkinointi
anssi.kokkonen@sohova.fi
 
 

Muita palveluitamme