Jari Kunnari

Jari Kunnari

11 helmikuuta 2020

Minulleko mobiilisovellus?

Mitä se maksaa?

Minulta silloin tällöin kysytään että mitä se sellaisen mobiiliapplikaation tekeminen maksaa. Vastauksena todettakoon että se maksaa ominaisuuksien mukaan. Yksinkertainen mobiiliapplikaatio  jossa on mainostilaa, tietoja palveluista ja vaikka karttapalvelu ja yhteydenottolomake maksaa melkein saman kuin vastaavat kotisivut.

Ominaisuuksia lisäämällä, esim. kauppa, varausjärjestelmä tai taustajärjestelmän kautta päivittyvä sisältö toki lisäävät kustannuksia mutta yleisesti ottaen sovelluksen tekeminen ei ole niin kallista kuin luullaan. Ja mikäli ideasi on uusi niin alkuun pääsee vaikka Innovaatiosetelin avulla jolloin alkuinvestointi jää kohtuulliseksi. Ja jos haluat vuokrata sovelluksen, sekin on mahdollista kiinteällä kuukausimaksulla.

Minulla on jo verkkosivut

Applikaatio voi sisältää samoja ominaisuuksia kuin jo olemassa olevat kotisivusi. Kotisivuillasi olevat ajanvarausjärjestelmät, tuote- ja palvelukuvaukset sekä verkkokaupan sisältö voidaan integroida applikaatioon mukaan. Mobiilisovelluksen edut perinteisiin verkkosivuihin verrattuna  tulee esille siinä vaiheessa kun sovellus on asennettu puhelimeen. Verkkosivuilla käydään kerran ehkä kaksi mutta tarjoamalla asiakkaalle edun jonka saa vain sovelluksen kautta, saat asiakkaan asentamaan sovelluksen puhelimeen.

Ja nyt kysynkin sinulta, kuinka usein poistat asentamiasi sovelluksia puhelimestasi? Kerran kun sen asentaa niin harvemmin niitä tulee poistettua. Puhelimeen asennetun sovelluksen avulla voit kommunikoida asiakkaasi säännöllisesti kanssa laittamalla ilmoituksia tai tarjouksia, kysymällä mielipiteitä tai tarjoamalla jatkuvia tai toistuvia etuja. Sovelluksen kautta toimitetut tarjoukset ja kampanjat huomioidaan varmemmin kuin sähköpostitse lähetetyt. Lisäksi voit muistuttaa asiakasta varatusta ajasta tai päättyvästä tarjouksesta. Kampanjojen tarjoaminen on helppoa, eikä vaadi rekisteröitymisiä eikä käyttäjätunnuksia, vaan asiakkaasi voidaan tarvittaessa tunnistaa pelkän puhelinnumeron perusteella.

sime


Kuka sitä käyttää?

Matkapuhelin on nykyään jokaisen kädessä, myös matkailijoiden varsinkin Rovaniemellä sen kyllä huomaa. Sovellusten lataaminen sovelluskaupoista, esimerkiksi Google Play -kaupasta, on yksinkertaista ja helppoa. Pelkästään erilaisia revontulihälytyssovelluksia on asennettu jo tuhansia ja määrä tulee kasvamaan.

Itsekin varmaan käytät jotain sovellusta. Oletko tilannut taksin, ostanut liput tai vaikka kerännyt pisteitä kaupassa tai kahvilassa? Siis miksipä et sinäkin alkaisi tarjoamaan asiakkaillesi palveluja mobiilisti. Ajanvaraus, verkkokauppa  tai lipunmyynti tai ihan vaan tarjousten ja etujen tarjoaminen asiakkaillesi ovat erittäin hyviä syitä hankkia yrityksellesi oma mobiilisovellus. Joten ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous sovelluksesta juuri sinun yrityksellesi.

SOHOVA on liiketoiminnan kehittämisen ja ohjelmistokehtiyksen erikoisosaaja. Yritysten kehittämisen lisäksi SOHOVA tarjoaa yrityksille kotisivut, mobiiliapplikaatiot, ohjelmistokehityspalvelut sekä sosiaalisen median työkalut ja sisällöt.

Tagipilvi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi