Jari Kunnari

Jari Kunnari

24 toukokuuta 2021

Lataa, tulosta, allekirjoita, skannaa

Tuohon jo klassiseen lauseeseen törmää vielä tänäkin päivänä valitettavan usein. Työhakemus, vuokrasopimus, liittymätilaus tai kauppakirja tehdään paperisena edelleen. Yhteiskunnan sähköistyessä ja digitalisoituessa kuljemme edelleen tavanomaisen “Lataa tästä hakemus, tulosta ja allekirjoita se ja toimita asiakaspalveluun” -polun.

Sähköisestä muodosta fyysiseen ja takaisin 

Muita nykyisin edelleen käytössä olevia vaihtoehtoja on toimittaa hakemus postitse vastaanottajalle tai lähettää skannattuna sähköpostilla. Aivan, skannattuna sähköpostilla. Eli ensin dokumentti täytyy tulostaa ja allekirjoittaa, jonka jälkeen se palautetaan jälleen skannerilla sähköiseen muotoon, jotta se voidaan toimittaa sähköpostilla eteenpäin. Kysynkin nyt mielenkiinnosta, hyvä lukija, monenko luulet omistavan tulostimen ja/tai skannerin. Saati sellaisen, jossa ei olisi musteet kuivuneet jo aika päiviä sitten.

writing 1149962 1920

 

Sohova on toteuttanut viime aikoina asiakkailleen useita sähköisiä lomakkeita, jotka on mahdollista myös allekirjoittaa sähköisesti esimerkiksi Visma Sign -palvelun avulla. Sähköisellä lomakkeella ja allekirjoituksella saadaan kaikki hakemukset, sopimukset ja kauppakirjat hoidettua ilman tulostamista, skannaamista sekä tapaamista. Dokumenttien toimittamista tai vastaanottamista varten asiakkaan ei tarvitse tulla paikan päälle tai sinun mennä asiakkaan luokse. Sopimusta ei tarvitse edes odottaa postista useita päiviä, sillä sähköinen sopimus hoituu nopeasti ja vaivattomasti.

"Kysynkin nyt mielenkiinnosta, hyvä lukija, monenko luulet omistavan tulostimen ja/tai skannerin. Saati sellaisen, jossa ei olisi musteet kuivuneet jo aika päiviä sitten."

Sähköiset dokumentit säästävät aikaa ja vaivaa

Sähköisen allekirjoituksen hyödyt tulevat esiin myös arkistoinnissa. Kaikki sopimukset, hakemukset ja kauppakirjat ovat aina arkistoituna ja allekirjoitettuna selkeästi, eikä niitä tarvitse erikseen järjestää. Tietojen ja sisältöjen hakeminen onnistuu myös helposti, mikä ei noin vain skannattujen dokumenttien kanssa onnistu. Nykyisten etäyhteyksien aikana myös kontaktiton asiointi korostuu. Sähköinen lomake ei vaadi fyysistä käyntiä vastaanottajan tiloissa, jolloin säästetään vierailujen lisäksi aikaa, vaivaa ja edestakaisin kuljettuja kilometrejä.

Onko sinulla käytössäsi dokumentteja, joita käsittelet edelleen paperisena ja haluaisit saada ne sähköiseen muotoon? Ota yhteyttä meidän myyntiimme ja katsotaan, kuinka voimme teitä auttaa.

 

Tagipilvi

, ,

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi