Eveliina Kallunki

Eveliina Kallunki

24 elokuuta 2021

Hakukonemarkkinoinnilla tavoitat uusia asiakkaita – aika laittaa SEM kuntoon!

Google, tuo maailman suosituin hakukonepalvelu, josta kaikki enemmän tai vähemmän etsivät ratkaisua käsillä oleviin ongelmiin. Yritykset ovat alkaneet herätä yhä useammin seuraavaan kysymykseen: miten varmistan, että asiakas löytää juuri minun yritykseni palveluiden luokse, kun hän niitä tarvitsee? Vastaus löytyy SEMistä (Search Engine Marketing). 

Huoli on ymmärrettävää, sillä kilpailu asiakkaiden huomiosta hakutuloksissa on koventunut. Erityisesti toimialoilla, joissa on paljon kilpailua, hakukonemarkkinoinnin huomiointi osana yrityksen markkinointia on elinehto. Hakukonemarkkinointi takaa sen, että yritys löytyy vastaisuudessakin Googlen tarjoaminen hakukonetulosten kärjestä tai vähintään ensimmäiseltä sivulta. Sijoitusta on mahdollista parantaa ottamalla käyttöön SEMin työkalupakki! 

Jos et löydy hakukonetuloksista, SEO auttaa 

Uskallan väittää, että hakukonetta käyttävät henkilöt eivät eksy kovin usein, ainakaan tarkoituksella, hakutulosten toiselle sivulle. Jos yrityksesi löytyy vasta myöhemmiltä sivuilta tärkeimpien yritykseesi liittyvien hakusanojen ja –lauseiden osalta, on Google-näkyvyytesi liian heikkoa ja asiakkaasi eivät löydä sinua, jolloin orgaaninen liikenne sivustollesi on erittäin vähäistä. 

google-nakyvyys-blogi

Hakukonemarkkinointiin ja sitä kautta yrityksen verkkosivuston löydettävyyteen vaikuttaa SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi. Se on prosessi, jonka tavoitteena on lisätä ja parantaa orgaanisen liikenteen laatua verkkosivustolle parantaen sivuston hakukonenäkyvyyttä. Jokainen pystyy parantamaan sivustonsa SEO:ta kehittämällä sivuston sisältöjä hakukoneystävällisemmiksi. Ryhdy siis tarkastelemaan sivustosi tekstejä kriittisesti: tarjoaako sivuston sisältö ratkaisua asiakkaan ongelmaan?  

Hakukoneoptimointiin vaikuttavat sivuston tekstit: kuinka pitkiä tekstit ovat, onko käytetty avainsanoja, onko kielioppi kunnossa, onko teksti ymmärrettävää. Tekstin rinnalla kaikki kuvat, meta-tiedot, linkitykset sekä sivuston rakenne vaikuttavat SEO:n laatupisteisiin Google silmissä. Jos Google ei ole tyytyväinen, se ei näytä sivuasi hakukoneenkäyttäjille. 

Hakusanamainonta parantaa sivustosi löydettävyyttä 

Toinen hakukonemarkkinointiin vaikuttava osa-alue, joka tukee myös SEO:a, on hakusanamainonta. Nostamalla sivustosi näkyvyyttä hakukonetuloksissa saavutat enemmän vierailijoita sivustollesi ja saavutat asettamasi tavoitteet. Google Ads (entinen Google Adwords) on työkalu, jonka avulla hakusanamainonnan kampanjat luodaan. Hakusanamainonta tuottaa hyvin tuloksia, kunhan se on suunniteltu ja toteutettu oikein ja kampanjaa optimoidaan jatkuvasti parempien tulosten saavuttamiseksi. 

Hakusanamainonnan avulla pääset yrityksesi palveluita etsivien hakukonekäyttäjien silmien eteen. Kun kampanja on rakennettu oikeilla avainsanoilla ja –lauseilla, iskevällä ja napakalla mainossisällöllä sekä aiheeseen kuuluvalla laskeutumissivulla, jonne asiakkaat ohjataan, liikenne sivustollesi kasvaa huomaamatta. Mikä parasta, hakusanamainonta on kustannustehokasta. Maksat vain tehdyistä klikkauksista, et esillä olosta hakukonetuloksissa. Kampanjan budjettia pystyy määrittämään jatkuvasti kampanjan aikana sekä asettaa budjetille vaikkapa kuukausikohtaisen katon. 

Haluamme saada aikaan parhaat tulokset Google-mainonnallesi 

Sohovalla haluamme auttaa sinua parantamaan hakukonenäkyvyyttäsi ja tavoittelemaan niitä tavoitteita, jotka olet liiketoiminnallesi asettanut. Tahdomme rakentaa parhaiten toimivan Google-kampanjan, jota tukee verkkosivuston laadukas ja hakukoneystävällinen sisältö sekä laadukkaat, osuvat ja kohtuuhintaiset avainsanat ja –lauseet. Haluamme jatkuvasti kehittää hakukonemainontaasi jokaisella viikolla, optimoida kampanjaa, jotta se tuottaa vielä parempia tuloksia.  

Me keskitymme kokonaisuuteen, emme pelkästään Google-mainonnan käynnistämiseen. Katsomme koko paketin läpi: tarkastelemme verkkosivustosi SEO:asuoritamme avainsanatutkimuksen oikeiden asiakkaiden tavoittamiseksi sekä rakennamme Google-mainoskampanjan tukemaan markkinoinnille asettamiasi tavoitteita. Pyörä tarvitsee toimiakseen kaikki osat ehjänä, jotta sen kulku on varmaa ja tasaista. 

 

Ryhdytäänkö parantamaan teidän yrityksen hakukonemarkkinointia? Ota yhteyttä ja aletaan hommiin! 

Tagipilvi

, , ,

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi