<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3462055293893099&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Skip to content

Web Developer Santtu työskentelee parhaillaan Drupal-projektien parissa

james-harrison-vpOeXr5wmR4-unsplash

Mitä Sohovalla tehdään ja ketä meillä työskentelee? Raotamme Sohovan mielenkiintoista arkea esittelemällä toimintaamme työntekijöidemme opastuksella Sohovalaiset-blogisarjassa. Pääset tutustumaan erilaisiin työtehtäviimme tiimiläistemme työpöydällä olevien projektien avulla. 

Sisällönhallintajärjestelmän kehitystä insinöörin tarkkuudella

Santtu työskentelee Sohovalla Web Developerina. Hän on opiskellut tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi Metropolian ammattikorkeakoulussa ja asuu sekä työskentelee Helsingissä. Sohovalle hän päätyi aluksi harjoitteluun ja sitä kautta töihin. 

Huhtikuun puolessa välissä Santulla on työn alla blogikokonaisuuksien nostojen toteuttaminen erään oppilaitoksen Drupal-sivustolle. Hän on työskennellyt saman sivuston parissa myös muiden toiminnallisuuksien kuten tapahtumien ja muiden sivuston artikkeleiden nostojen osalta.  

Drupal-sivusto on Santun mukaan “aika lailla perus” PHP-pohjainen sisällönhallintajärjestelmä, samaan tapaan kuin WordPress. Drupal-sisällönhallintajärjestelmä on suunniteltu hieman raskaammille sivuille, joissa on paljon sisältöjä ja toiminnallisuuksia. Santtu kertoo, että Drupal-projektien kehitysympäristöt pyörivät Dockerissa ja ympäristöjä hallitaan Landolla.  

IMG_20220419_121803724 edited

Muita hoidettavia työtehtäviä bloginostojen rinnalla on toisten Drupal-sivustojen tikettien työstäminen. Tiketit ovat tukeen tulleita virhe- ja korjauspyyntöjä, joita ohjelmoijat myös hoitavat projektien ohella. 

Työviikkoihin sisältyy hauskoja kohtaamisia työkavereiden kanssa

Sohovan työntekijät ovat tottuneet kaikkien muidenkin kanssaihmisten tavoin työskentelemään etänä. Kun verkkoyhteydet ja laitteistot toimivat, työskentely on vaivatonta myös kotoa käsin. Santtu kertoo, että hän pyrkii työskentelemään vuoroviikoin sekä kotona että Sohovan Helsingin toimistolla Aleksanterinkadulla. 

Työpäivän Santtu aloittaa yhdeksän aikaan aamulla. Hän avaa ensitöikseen sähköpostin ja Slack-pikaviestipalvelun ja tarkistaa, onko hänelle tullut viestejä. Aamupalan jälkeen päivä lähtee liikkeelle sovitun suunnitelman mukaisesti. 

Hän kertoo nauttivansa toimiston ilmapiiristä ja keskusteluista työkavereiden kanssa töiden lomassa. Santun mukaan Sohovalla on ollut oikein mukavaa työskennellä, sillä ote työhön on rentoa ja ammattitaitoista. Työkaverit ovat mukavia ja viikoittaiset Perjantaikahvit koko firman työntekijöiden kesken Teamsissa ovat hauskoja.  

Vastapainoa töille

Vapaa-ajallaan Santtu pelailee videopelejä. Tällä hetkellä pääpeleinä ovat Elden Ring, Yugioh Master Duel ja MTG Arena. Hän myös piirtelee iPadillä omaksi huvikseen, katselee sarjoja ja elokuvia sekä pelailee erinäisiä pöytäpelejä lautapeleistä roolipeleihin. Hän sanoo lukeneensa myös fantasiakirjallisuutta, mutta fantasiaroolipelit ja niiden suunnittelu täyttävät mainiosti hänen fantasianälkänsä. 

Haluaisitko sinä osaksi Sohovan tiimiä? Meillä on avoimia paikkoja innokkaille ohjelmistokehittäjille! Katso C#/NET. ohjelmistokehittäjä ja Full Stack Developer –hakuilmoitukset ja laita hakemuksesi tulemaan.