Skip to content

Kiinnostavat projektit innoittavat Henriä projektipäällikön työssä

two people by laptops in a cafe. by maranda-vandergriff

Mitä Sohovalla tehdään ja ketä meillä työskentelee? Raotamme Sohovan mielenkiintoista arkea esittelemällä toimintaamme työntekijöidemme opastuksella Sohovalaiset-blogisarjassa. Pääset tutustumaan erilaisiin työtehtäviimme tiimiläistemme työpöydällä olevien projektien avulla. 

Työnkuva koostuu monesta tehtävästä

Eteläisestä Suomesta viime vuonna Rovaniemelle muuttanut Henri toimii Sohovalla projekti- ja palvelupäällikkönä. Hänen työkuvaansa mahtuu monenlaisia työtehtäviä, kuten muutaman applikaatioprojektin ja verkkosivustototeutuksen organisoimista ja johtamista. Henri tehtäviin kuuluu asiakasvastaavana ja yhteyshenkilönä toimiminen ja hän vastaa päivittäin Sohovan asiakkaiden ylläpitoon liittyvistä asioista aina työn järjestämisestä sen tekemiseen. Tukipuhelimen soidessa, Henri on luultavimmin se, joka vastaa puhelimeen.  

Päivittäisten askareiden ohessa Henri osallistuu tarvittaessa Sohovan johtoryhmän työskentelyyn ja toimii myös myynnin tukena tarjousten tekemisessä selvittäen muun muassa suunnitteilla olevien projektien työmääriä. Tämän lisäksi hän kiinnittää myös huomiota Sohovan sisäisten prosessien kehittämiseen.  

henri_remes_3


Asiakkaan ja kehittäjän näkökulmat huomioon

Henri kertoo, että hänen työhönsä kuuluu olennaisesti teknologioiden, prosessien ja käyttökokemuksen ymmärtäminen sekä näiden eri osien yhteen saattaminen projekteissa ja jatkokehitysvaiheessa. Hän kurkistaa viikoittain “konepellin” alle eli tekee ylläpitotehtäviä myös itse nähdäkseen asiat niin asiakkaan kuin kehittäjän näkökulmasta.  

“Saan työskennellä mielenkiintoisten projektien parissa, varsinkin eräs applikaatioprojekti on erittäin innostava. Kyseisessä projektissa tehdään digitaalista loikkaa perinteiselle kaivosteollisuuden alalle,” Henri kertoo. 

Hänen mukaansa kaivosteollisuus on yksi niistä aloista, jotka kaipaavat selkeitä räätälöityjä järjestelmiä. Haasteena on, kuten niin usein, prosessien ja toimenpiteiden manuaalisuus ja ihmisten tarve pitää kiinni vanhasta mallista, jottei mikään “mene rikki”. Henri kertoo työskennelleensä aiemmin meriteollisuuden alalla vastaavien muutostöiden parissa ja alalla oli huomattavissa samanlaista oireilua.   

Työ Sohovalla mahdollisti muuton Lappiin

Henrin työpäivä alkaa kello 8-10 välillä ja tällä hetkellä hän työskentelee etänä. Projektien vetäminen etänä voi hänen mukaansa olla haasteellista, mutta toisaalta se on sama niin asiakkaalle kuin Sohovallekin. Molemmin puolin toteutetaan hyväksi todettuja käytäntöjä ja varsinkin tiedonkulku suunnitteluvaiheessa on ratkaisevassa roolissa. Henrin mukaan jatkuva tai sovittu säännöllinen kommunikointi on ehdotonta, jotta asiakassuhde ja tehtävät työt pysyvät hyvällä mallilla. 

Henri kertoo, että Sohova antoi hänen perheelleen mahdollisuuden muuttaa Lappiin. Henri on perheineen toteuttanut ison muutoksen löytämällä Rovaniemeltä hyvän tukikohdan Lapin tutkimiseen. Sohovalla työskentely on hänen mielestään asiallista ja päämäärätietoista, unohtamatta lappilaista huumoria sekä joustavaa toimintaa. “Aina kun tarvitsee apua tai vastausta kysymyksiin, sen myös saa. Sohovalla et päädy seinäruusuksi, työkaverit ovat aina tavoitettavissa ja sitoutuneita Sohovan toimintaan,” Henri tuumaa.

Vapaa-ajalla työt unohdetaan

Vapaa-ajallaan Henri seuraa ulkomaan politiikkaa, velmuilee perheen ja esikoispojan kanssa niin ulkona kuin sisälläkin, pelaa strategisia videopelejä ja kuluttaa kaukosäädintä striimauspalveluiden selauksella. “Näin ensimmäisenä kesänä Lapin seudulla on tarkoitus ottaa vapaa-ajalle luonto- ja retkeilyharrastusta, jänkhällä ei korona jyllää,” Henri naurahtaa. 

Haluaisitko sinä osaksi Sohovan tiimiä? Tule Henreille kolleegaksi, meillä on avoinna paikka projektipäällikölle! Katso hakuilmoitukset ja laita hakemuksesi tulemaan.