Skip to content

Mitä digimarkkinoinnin asiantuntijan tehtäviin kuuluu? Tutustu Even työviikkoon!

christopher-gower-vjMgqUkS8q8-unsplash

Mitä Sohovalla tehdään ja ketä meillä työskentelee? Raotamme Sohovan mielenkiintoista arkea esittelemällä toimintaamme työntekijöidemme opastuksella Sohovalaiset-blogisarjassa. Pääset tutustumaan erilaisiin työtehtäviimme tiimiläistemme työpöydällä olevien projektien avulla. 

Sohovan digimarkkinoinnin suunnittelua ja asiakasprojekteja 

Eveliina, tuttavallisemmin Eve, toimii Sohovalla digitaalisen markkinoinnin asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on liiketalouden tradenomi ja opiskeli Rovaniemellä Lapin AMKissa. Valmistumisen jälkeen hän pääsi Sohovalle töihin pian 2 vuotta sitten. Elämä on kuljettanut viime vuosina Kajaaniin, missä Eve tekee töitä etänä. 

Maaliskuun viimeiseen täyteen viikkoon mahtuu monenlaisia mielenkiintoisia tehtäviä. Viikoittain Eve suunnittelee ja tuottaa Sohovan viestintäsisältöjä muun muassa sosiaalisen mediaan. Päivittäisiin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi Google Ads hakusanamainonnan seuranta ja optimointi. Hänen vastuullaan on seurata ja kehittää Sohovan digimarkkinointia yhdessä muun markkinointitiimin kanssa. 

Sohovan digimarkkinoija Eve työpöytänsä ääressä Kajaanissa.

Eve kertoo varaavansa kalenteristaan aikaa Sohovan digimarkkinoinnin seuraamiselle ja kehittämiselle asiakasprojektien ohella. Näin hän pystyy ennakoimaan ajankäyttöään ja tiimin kanssa sovitut toimenpiteet tulevat tehdyiksi. 

Monipuolista sisällöntuotantoa eri kanaviin 

Asiakastöihin kuuluu parhaillaan sisällöntuotantoa, someviestintää ja hakukonemarkkinoinnin käynnistämistä. Even tehtävänä on tuottaa sisältöä uudelle WordPress-sivustolle, jonka on rakentanut Sohovan ohjelmistokehittäjä Teemu. Sisällöissä on tavoitteena huomioida työnantajamielikuva ja herättää potentiaalisten asiakkaiden mielenkiinto yritystä kohtaan. 

Viikon edetessä Eve jatkaa myös erään asiakasyrityksen sosiaalisen median viestintää yhdessä muun markkinointitiimin kanssa. Matkailuyrityksellä on tilejä Facebookissa ja Instagramissa, joiden säännöllisestä päivittämisestä Eve vastaa. Sosiaalinen media on Evelle tuttu toiminta-alusta. Diginatiivina hän on kasvanut käyttämään vikkelästi erilaisilla somealustoja ja uuden opettelu sujuu nopeasti. Kokemusta someviestinnästä on kertynyt paljon työvuosien ja opiskelujen myötä. Oppiminen ei toki lopu, vaan jatkuu aina vain! 
 

Kirjoittamisella on suuri rooli päivittäisessä työssä 

Sisällöntuotannon lisäksi Even työpöydällä on hakukonemainontakampanjan suunnittelu ja käynnistys eräälle sosiaali- ja terveysalan yritykselle. Kampanjan tavoitteena on tukea uusien työntekijöiden rekrytointia. Kampanjan käynnistämisen jälkeen Eve seuraa kampanjan menestymistä ja optimoi kampanjaa tarvittaessa. Asiakasyrityksen kanssa tullaan tekemään kevään aikana myös someviestintää yrityksen tileille. Eve pääsee myös tuottamaan sisältöä blogikirjoitusten ja artikkeleiden muodossa asiakasyrityksen verkkosivuille ennalta määrätyistä aiheista. 

lady planing business in a calendar

Kirjoittaminen on Evelle mieluista puuhaa ja hän kertoo tekstin tuottamisen olevan vaivatonta. Hänen mukaansa someviestintä, verkkosivujen sisällöt ja verkkoartikkelit ovat tekstityyleiltään virkistävän erilaisia. Even kertoo pääsevänsä haastamaan itseään jatkuvasti ja väistämättä aina oppii jotain uutta. 

Pk-yrittäjien sparrausta ja markkinoinnin kehittämistä 

Välillä Eve pääsee yrityskehittäjien mukaan sparraamaan pk-yrittäjiä Sohovan tuottaman Business Personal Trainer –palvelun parissa. Hän valmentaa, ohjaa, neuvoo ja sparraa yrittäjiä markkinoinnin eri osa-alueilla. Even mukaan juttuhetket asiakkaiden kanssa tuovat rytmiä viikkoon ja antavat paljon uusia ajatuksia työn toteuttamisen suhteen. 

Eve kertoo viihtyvänsä työnsä parissa loistavasti. Vaihtuvat projektit ja mielenkiintoiset, eri toimialoilla toimivat asiakasyritykset opettavat huomaamatta jotain uutta. Digimarkkinointi on kehittynyt viime vuosina ja kehittyy jatkuvasti, joten osaamisensa päivittäminen ja muutosten seuraaminen on osa hänen päivittäistä työskentelyään.  

Kun Eve ei tee töitä, hän tykkää tehdä käsitöitä, leikkiä kissansa Lunan kanssa ja käydä pitkillä kävelyillä. Villapaitoja tälle talvelle on kohta tehtynä 4 kappaletta. 

Haluaisitko osaksi Sohovan markkinointitiimiä? Meillä on parhaillaan haussa paikka Even kolleegaksi digimarkkinoinnin pariin! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä.