<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3462055293893099&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Skip to content

Hyvin me vedetään – kuulumisia Sohovalta

Sohova, ryhmäkuva 2022

“Kaikkien koodaajien ei ole pakko asua Helsingissä.” Näillä sanoilla Maaseudun tulevaisuus uutisoi Sohovan syntyä marraskuussa 2019. Aikana jolloin ei vielä ollut tietoa tulevasta pandemiasta eikä puhuttu etätöistä. Missio oli tarjota työpaikka ohjelmistoalan osaajille Lapissa.

Reilu kaksi vuotta myöhemmin Sohovasta onkin tullut lähes kolmenkymmenen ammattilaisen yritys joka toimii valtakunnallisesti. Toimipisteet löytyvät Rovaniemeltä ja Helsingistä, mutta nyt elämme etätyön aikaa joten meilläkin tehdään töitä myös etänä. Etäilijöitä on Kajaanissa ja Jyväskylässä. Ja eipä sitä aina kaikki ilmesty toimistolle Rovaniemelläkään, joskus on mukava tehdä töitä kotonakin. 

Meillä oli vastikään henkilöstön yhteinen kevätpäivä Rovaniemellä ja olimme ensimmäistä kertaa kaikki paikalla yhtä aikaa. Päivä alkoi Sohovan strategian päivityksellä ja yhteisten aktiviteettien jälkeen ilta jatkui Kemijoen rannassa yhteisellä illanvietolla.  

Mitä Sohova sitten on tänä päivänä? Sohova on liiketoimintalähtöinen ketterän kehityksen ohjelmistotalo. Sohova on työyhteisö jonka toiminta perustuu rehellisyyteen, avoimuuteen ja toisen kunnioittamiseen. Haluamme oppia jatkuvasti uutta, myös yhdessä asiakkaittemme kanssa. Uskallamme toimia myös epävarmuusalueellamme. Toimimme vastuullisesti ja läpinäkyvästi toisiamme, asiakkaitamme ja yhteiskuntaa kohtaan. Tulevaisuudessa Sohova haluaa olla haluttu ja tunnettu strateginen kumppani digitaaliseen liiketoiminnan kehitykseen. Silloin kun pelkkä koodi ei riitä! 

Miten tämä sitten toteutuu käytännössä? Sohovan asiantuntijoiden osaaminen on erittäin monipuolinen. Meillä on asiantuntijoita joilla on yli 10 vuoden kokemus liiketoiminnan kehittämisestä. Asiantuntijoita joilla on yli 10 vuoden kokemus palvelujen suunnittelusta ja markkinointiviestinnästä. Ohjelmistojen osaltakin henkilöstön keskimääräinen projektikokemus on sekin jo vähintään 2-5 vuotta.  

Olen nauttinut jokaisesta päivästä jonka olen saanut olla mukana rakentamassa tätä yritystä. Aina ei kaikki ole mennyt ruusuisesti ja kuten kasvuyrityksillä aina, olemme mekin kohdanneet erilaisia kasvukipuja matkan varrella. Aina on kuitenkin päästy eteenpäin, ja tämä ajatusmalli onkin se vahva kivijalka jonka päällä me toimimme. Me halutaan mennä eteenpäin. 

Myynnillisesti meidän kasvu on ollut yhtä hurjaa kuin myös henkilöstömäärän kasvu. Kun Joni Aholan kanssa aloitimme kahdestaan lokakuussa 2019, ei meidän villeimmässä ajatuksissakaan ollut se tilanne että toukokuussa 2022 yritys työllistäisi lähes kolmekymmentä ammattilaista. Matkalla on toki tehty pari yrityskauppaa jotka ovat olleet omiaan vauhdittamaan meidän kasvua. Liikevaihtokin on kasvanut ensimmäisen tilikauden 100 000 eurosta miljoonaluokkaan. Ja mun mielestä aina kun yritys ylittää miljoonan euron liikevaihdon, puhutaan jo merkittävästä toimijasta.  

Kasvuprosentti viime vuonna oli ~350% ja tänä vuonna olemme jo nyt ylittäneet 100% rajan ja kesäkin on vasta edessä. Kalenterivuoden 2022 tavoitteena on päästä yli kahden miljoonan euron liikevaihtoon. Kaikki edellytykset tähän ovat olemassa ja suunta on oikea. 

 sohova-liikevaihto

Miten tähän sitten on päästy? Kovalla työllä ja aivan huippuhienolla henkilöstöllä. Olenkin äärimmäisen ylpeä tästä kuvan porukasta ja kuten kevätpäivämme maljapuheessa henkilöstölle totesin: Kiitos että olette meillä mukana rakentamassa tätä yhteistä kasvutarinaa. Ilman teitä ei tätäkään postausta olisi, ei olisi asiakkaita eikä tätä mahtavaa yhteisöä jonka kanssa tätä työtä on todella hienoa tehdä.  

Haluan kiittää myös meidän asiakkaita. Kiitos että olette luottaneet meihin ja tarjonneet meille mahdollisuuden. Aina ei ole mennyt asiat ihan putkeen mutta kuten eräs asiakkaistamme perjantaina totesi, ”Älä nyt, hyvin te vedätte”. Ja niinhän me tehdään, hyvin me vedetään. Ja tulevaisuudessa vieläkin paremmin.