<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3462055293893099&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Skip to content

Cloud Engineer Marko kehittää AWS-alustalla toimivaa infrastruktuuria

ales-nesetril-Im7lZjxeLhg-unsplash-1

Mitä Sohovalla tehdään ja ketä meillä työskentelee? Raotamme Sohovan mielenkiintoista arkea esittelemällä toimintaamme työntekijöidemme opastuksella Sohovalaiset-blogisarjassa. Pääset tutustumaan erilaisiin työtehtäviimme tiimiläistemme työpöydällä olevien projektien avulla. 

Monenlaista puuhaa pilvipalveluiden parissa

Tällä hetkellä Markolla on työn alla DevOps-hommat. Eli toisin sanoen hän kehittää Amazon Web Service (tuttavallisemmin AWS) -alustalla toimivaa infrastruktuuria. Hän ylläpitää ja kehittää myös Microsoftin pilveen organisaatiotasolla toimivaa infraa ja siihen liittyviä integraatioita. Osa ajasta Markolla kuluu muun muassa aiemmin mainittuihin liittyvissä helpdesk-hommissa, jotka tuovat hänen mukaansa mukavasti vaihtelua työpäivään: “Ikinä ei tiedä millaista tikettiä pääsee työstämään!” Marko naurahtaa. 
 
Marko kertoo, että työkaluista VSCode on eniten käytössä. Tällä hetkellä hän kirjoittaa paljolti deklaratiivisella Terraformilla, joka on ahkerasti kehityksen alla oleva Infrastructure as Code (IaC) -työkalu. Terraformin lisäksi muutkin moninaiset CLI, eli komentorivillä käytettävät työkalut ja komennot ovat tärkeä osa Markon jokapäiväistä työtä. Hän kertoo, että tekee edelleen myös jonkin verran muutoksia käsin varsinkin Microsoftin ympäristöön liittyvissä työtehtävissä. Helpparin puolella Marko on päässyt työskentelemään myös monen muun alustan parissa. Esimerkiksi Heroku ja Docker ovat tulleet hänelle jokseenkin tutuiksi. 

seppi_marko_50


Työviikkoihin kuuluu myös PT-tunti

Keskimäärin Markon työpäivä kestää aamukymmenestä iltakuuteen, joka sopii hänen luontaiseen vuorokausirytmiinsä hyvin. Marko kertoo, että keskiviikkoisin Sohovalla on Rovaniemen EasyFitillä tunnin mittainen personal trainerin vetämä salisessio, johon hän osallistuu aktiivisesti, vaikka aamukahvien ryystämisessä meinaa tulla hänen mukaansa hoppu. “Olen viime aikoina tehnyt noin puolet viikosta etänä ja puolet toimistolla,” hän summaa työviikkojen kulkua. 

Työkavereilta saa apua tarvittaessa 

Markon mukaan Sohovalla on mukava työskennellä. “Meillä on alhainen kynnys kysellä apuja, jos joku asia meinaa tökkiä ja saattaapa sitä itsekin keksiä ratkaisun, kun saa puhuttua ideaa auki työkaverin kanssa. Meillä devaajilla Rovaniemellä on suurella osalla yksi tai kaksi kaveria samassa huoneessa, Helsingin päässä on avoin konttori, joten apua löytyy kummastakin päästä Suomea helposti,” Marko kertoo. 
 
“Työkavereiden kanssa tulee heitettyä myös juttua itselleni läheisistä aiheista, kuten musiikista ja festivaaleista. Olen löytänyt muun muassa post-rockin maailman uudelleen tällaisten keskusteluiden perusteella ja Spotifyn soittolistat ovat päivittyneet ahkerasti näiden juttutuokioiden seurauksena,” Marko kertoo hymyillen.

Musiikkia, videopelejä ja luonnossa kulkemista

Vapaa-ajallaan Marko harrastaa musiikkia eri muodossa. Hän käy keikoilla nauttimasta elävästä musiikista, kuuntelee aktiivisesti eri formaateissa akustisilla ja sähkösoittimilla soitettua musiikkia ja saattaa hän toisinaan eksyä fiilistelemään jotain koneella tehtyä elektronistakin. Hän mainitsee, että erityisesti retrowave ja vaikkapa The Algorithmin kaltaiset projektit yksinkertaisesti kuuluvat tietynlaisiin hetkiin. Samoin myös suomirapin kultakaudelta hänellä on myös edelleen jonkin verran artisteja kuuntelussa. 
 
Marko kertoo, että videopelejä tulee myös pelailtua kaveriporukassa ja yksin. Hänen lempigenrensä on selviytymis-, strategia- ja roolipelit. Luonto on myös lähellä hänen sydäntään ja hänestä on mukava käydä laavuilla paistamassa makkaraa ja nauttimassa lämpimiä juomia kuksasta yksin tai pienellä porukalla. 

Haluaisitko sinä osaksi Sohovan tiimiä? Meillä on avoimia paikkoja innokkaille ohjelmistokehittäjille. Katso C#/NET. ohjelmistokehittäjä ja Full Stack Developer –hakuilmoitukset ja laita hakemuksesi tulemaan!